Voor scholen

Scholen hebben, in verband met de coronacrisis, de opdracht gekregen achterstanden weg te werken. Wij kunnen daarmee helpen!

Wat doen we?

Voor scholen biedt Haroon Bijles zogenaamde flexlessen aan. Hierin gaan we met een door vakdocenten aangewezen groep leerlingen enkele weken achter elkaar op een vast moment aan de slag om achterstanden in te halen. Deze lessen worden gegeven door enthousiaste middelbare scholieren, die goed weten wat er speelt in de belevingswereld van de jongeren en zich makkelijk kunnen aansluiten bij dat wat de leerlingen interesseert. Ze hebben t.o.v. andere bijlesaanbieders beter in beeld wat op toetsen aandachtspunten zijn en hebben stof recenter behandeld, waardoor dit beter in het geheugen zit.

Ons doel hierin is om de school volledig te ontlasten. Docenten worden betrokken bij het intakeproces (het inventariseren van hulpbehoevende leerlingen), maar zijn daarna van de last af; wij regelen het verder. Ze krijgen, als ze dat fijn vinden, terugkoppeling van onze flexdocenten. Ook regelen wij lokalen en de planning. U hoeft dus verder niets te doen. Privacytechnisch hoeft u zich geen zorgen te maken; Haroon Bijles werkt met een streng Need-to-Know-principe. Onze bedrijfsleiding en bijlesgevers delen nooit privacygevoelige data, tenzij strict noodzakelijk (bijv. terugkoppelen aan een docent).

Werkt dat ook?

Haroon Bijles heeft met al haar bijlesgevers een kwaliteitsgesprek voordat ze via ons platform kunnen bijles geven. Daarnaast houden we periodiek toezicht door bij klanten en bijlesgevers na te gaan of alles naar wens is, en waar er verbeterpunten zijn. Zo garanderen we goede bijlessen.

In de praktijk

Op het Staring College in Lochem is ons flexles-programma al bezig. Na een paar lessen gingen de leerlingen grotendeels van een onvoldoende naar een 6 op hun toets. Omdat de lessen van semiverplicht karakter (vrijwillige opgave, maar bij opgave wel voor meerdere weken verplichte aanwezigheid) zijn, zijn leerlingen meer gemotiveerd om hun best te doen.

Wat kosten flexlessen bij Haroon Bijles?

Flexlessen van Haroon Bijles kosten € 15,00 per uur. We rekenen op minuten, dus u betaalt voor wat u afneemt, niet meer of minder. Daarnaast hebben we een aantal dingen nodig om onze flexlessen zo goed mogelijk te organiseren: toegang tot de roosters en boeken van de desbetreffende vakken en klassen. Dat is alles!

Neem contact op met informatie@haroonbijles.nl om te kijken naar de mogelijkheden.