Je denkt vast: “in de zomer zijn er geen bijlessen, dus jullie hebben niets te doen.”. Maar niets is minder waar; in de zomervakantie hebben we het het drukst!

Om mee te beginnen, er zijn wel degelijk bijlessen in de zomer! Het zijn er natuurlijk wel een stuk minder. Deze zomer zetten we ons in om leerlingen uit groep 8 voor te bereiden op de middelbare. Moeite met rekenen? Wij bereiden je kind alvast een beetje voor op wiskunde, bijvoorbeeld!

Maar goed, dan zouden we nog steeds minder te doen hebben dan normaal. Zo’n feest is het niet; wij zijn druk aan het werk!

Bijleskoppels

In de zomervakantie moeten namelijk alle nieuwe bijleskoppels gemaakt worden. Een aantal koppels blijven, maar soms vertrekt een bijlesgever als ‘ie klaar is op school, of vraagt een klant andere vakken dan vorig jaar. Nieuwe koppels maken, dus! Dat is een heel gedoe, want het is niet altijd zeker wat bijlesgevers volgend jaar kunnen aanbieden; ze weten nog niet hoe het met hun eigen schooljaar lopen zal.

Maar wij zijn Haroon, dus hebben we alles onder controle! We gaan er dus even goed voor zitten, met een glaasje fris, zakje chips, een laptop en een kommetje geduld. Samen met de coördinator fabriceren we een heel nieuw bijlesplan voor het volgende schooljaar!

Het opstellen van nieuwe bijleskoppels is lastiger dan een kaartenhuis. Maar wij houden wel van een uitdaging!

Op het moment dat het kaartenhuis van bijleskoppels staat, is het vooral hopen dat de nog niet bijgewerkte leerlingen/bijlesgevers geen grote verrassingen veroorzaken. Voor de zomer inventariseren we namelijk bij de leerlingen en bijlesgevers wat we volgend schooljaar voor ze betekenen, maar niet iedereen beantwoordt die formulieren even snel. Die informatie verwerken is trouwens een behoorlijke klus op zichzelf.

Als het blijkt dat er toch nog wat anders moet, valt het kaartenhuis om en beginnen we opnieuw. Daarom wachten we met het bouwen van een nieuw schema tot we minimaal 80% van alle informatie binnen hebben; dat scheelt een boel werk voor niets. Maar we houden van een goede uitdaging, dus een keer opnieuw beginnen levert ons wel weer wat op!

Bespaar ons werk!

Betekent dat dat je je kind in de zomer niet moet aanmelden? Juist wel! We kunnen nu alle leerlingen tegelijk inplannen en dus rekening houden met jouw zoon/dochter in de nieuwe planning. Als je je buiten de zomer aanmeldt, zoeken we een beschikbare plek bij een bijlesgever. In de zomer hebben we een leeg Excel-bestand voor onze neus, en kunnen we dus makkelijker een plekje vinden voor in of na de zomer!

Wil je volgend jaar bijles geven? Meld je dan snel aan, zodat we je leerlingen kunnen toewijzen deze zomer. We zien je graag snel op intakegesprek!