Haroon is ondertussen een bekendere naam geworden onder middelbare scholieren en hun ouders. Maar weten jullie eigenlijk wel wie wij zijn en hoe dit bedrijf is ontstaan? Nee? Dan leg ik het even uit…

Ik weet het nog goed, het was het begin van ons derde leerjaar. Jelle en ik hadden allebei geen moeite op school, en we wilden eigenlijk graag bijles geven. Na lange internetzoektochten kwamen we tot de conclusie dat dat niet kon; als minderjarige/diplomaloze leerling kan je werkelijk nergens terecht.

Dat is natuurlijk zonde: als je ergens goed in bent, wil je dat met mensen kunnen delen. Wie weet ontdek je wel dat onderwijs helemaal jouw ding is! En bijlesgeven is een stuk minder eentonig dan vakkenvullen is. Ook is het niet professioneel georganiseerd, waardoor je als bijlesgever niemand hebt om op terug te vallen als iets niet lukt.

Dat vonden wij natuurlijk heel jammer en daar moest wat aan veranderen. Onderweg terug van school op de fiets hebben we besloten: dit gaan we zelf gewoon oprichten! Dat is waar de eerste stenen voor het huidige bedrijf zijn gelegd, ergens tussen Lochem en Borculo op het fietspad. Kijk uit dat je er niet over valt! Haroon Bijles is dé oplossing voor alle leerlingen die ergens goed in zijn en die graag bijles willen geven.

Categorieën: Verhalen